Je bevindt je in het jobdomein Voertuighomologatie

Voertuighomologatie

Om in Europa verkocht te kunnen worden en de openbare weg op te mogen, moeten alle gemotoriseerde voertuigen eerst door een strenge homologatie. Fabrikanten en invoerders kunnen bij onze experten terecht voor een complete goedkeuringsprocedure.

Onze kernfocus

Met onze inspecties willen we continu bijdragen tot een betere veiligheid. Daarbij beperken we ons niet tot een controle van de conformiteit met de recentste standaarden. We helpen ook bij de verificatie en optimalisatie van testen en de interpretatie van de regulering. Op die manier willen we de kwaliteit van het milieu, de voertuigen zelf en hun productieproces waarborgen.

Profielen voor precisiewerk

Met meer dan 40 jaar ervaring op de teller vormen we een autoriteit in voertuighomologatie. Onze experten blinken uit in hun vakkennis en volgen de Belgische en Europese wetgeving nauw op de voet. Onze keuringen voeren we telkens met de nodige zorg en precisie uit.

Heb jij een passie voor voertuigen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een perfect oog voor detail? Dan willen we jou in ons team: check snel onze vacatures.

Ontdek onze functies

Vacatures

Volg onze vacatures en blijf up-to-date!
Voertuighomologatie , Vilvoorde , Onbepaalde duur
Join Vinçotte, where we are dedicated to enhancing quality, safety, efficiency, and environmental standards in all aspects of our work. As Belgium's leading TIC (Testing, Inspection, and Certification) organization, we have earned a reputation as a benchmark in the industry. Our expertise lies in co... Bekijk de volledige vacature

Meer weten over dit jobdomein?

Kimberly beantwoordt graag jouw vragen!
Project van Jorik
Inspecteur Voertuigen bij Vinçotte
Fijn dat Vinçotte hiervoor openstaat

“Als Inspecteur Voertuigen controleer ik of fabrikanten van auto’s, aanhangwagens, bussen en auto-onderdelen alle geldende Europese normen gerespecteerd hebben vooraleer ze een voertuig of een component ervan in productie brengen. Omdat deze inspectie ter plaatse moet gebeuren én we veel buitenlandse klanten hebben, ben ik gemiddeld vier à vijf maanden per jaar, telkens voor drie tot zes weken, in het buitenland. Net daarom koos ik voor deze job: het vele reizen trok me aan, en ik wilde andere culturen leren kennen. Bovendien staat er een mooie verloning tegenover. Maar nu ik een zoontje heb met wie ik graag tijd spendeer, blijf ik liever dichter bij huis. Daarom heb ik in overleg met Vinçotte mijn werkterrein aangepast. Voortaan ga ik me toespitsen op de Belgische markt van de aanhangwagens. Binnenkort komen er bovendien heel wat nieuwe testen op de markt, die voornamelijk in Europa zullen gebeuren. Wellicht wordt de inspectie van die testen aan mijn takenpakket toegevoegd. Zo kan ik wél mijn job blijven uitoefenen – want ik hou er nog steeds heel erg van om in de automotive te werken – maar tegelijk ook de balans bewaren in mijn gezin. Fijn dat Vinçotte hiervoor openstaat.”